Full fart på sjukhusen

Det har inte blivit mycket skrivet här än, mycket därför att de senaste veckorna/månaderna varit så intensiva. Mycket att sätta sig in i, nya rutiner, nya platser att hitta till (via kulvertar ibland, har förresten fortfarande inte tagit mig längst ner till den ”glömda kulverten” djupt under lasarettet som det pratas om. Det kanske inte finns albinokrokodiler därnere, men som det låter, nära nog. Nåja, nåt ska jag väl ha kvar att undersöka) sjukhuset här i Falun är som en stad i staden med egen infrastruktur etc. Bara det en utmaning. Sen har vi sjukhuset i Säter. Inte lika många kulvertar att gå vilse i men andra utmaningar. Även där kommer jag in mer och mer och hittar så sakteliga min plats och mina uppgifter, där finns också en god kollega i sjukhusdiakonen.

Visst, jag har varit pastor i 18år, visst, jag har jobbat två år på en begravningsbyrå. Jag har en rätt stor ryggsäck med erfarenheter och upplevelser. Har mött människor i livets alla situationer även tidigare. Men ändå, att jobba som sjukhuspastor är något nytt. Vissa saker går i varandra, självklart har jag glädje av mina erfarenheter men mycket är ändå väldigt annorlunda.

En stor fördel är just att jag nu har förmånen att jobba i ett fantastiskt team. Jag har känt mig varmt välkomnad från dag 1. Det är något stort att ha kollegor att bolla med, fråga och bara snacka med, att bara ta en kopp kaffe och äta lunch etc. Inser mer och mer hur ensamt det varit som enda anställd i mindre församlingar. Här blir det många spännande samtal om teologi och annat. Intressant också för mig att jobba nära Svenska kyrkan (alla mina kollegor är antingen präster eller diakoner). Det är verkligen på många sätt ett annat djur än den frikyrka jag är uppvuxen i. Samtidigt är det slående hur lika de utmaningar är som vi står inför. Tror vi kan lära mycket av varandra.

Lovar att försöka skriva mer framöver.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )